gosta

guld-medal-invention-gosta-sundberg-sweden

Svenska Uppfinnareföreningen har haft en uppfinnardelegation i Kina som nyligen kommit hem. Med sig har de medaljer till våra svenska uppfinnare som ett bevis på att innovationskraften är strålande. Delegationen har presenterat ett urval av svenska uppfinningar på en av världens största uppfinnarmässor. Mässan gick av stapeln i Kunshan, Kina den 17-19 november.

Swedark är ett ekologiskt och energismart byggmaterial i massivt trä innefattande termisk lagring (PCM) och klimathölje. Patentet innefattar även en unik arbetsmetod. Patent finns i Kina, USA och Sverige.

En uppfinning som också fått tidigare erkännanden genom att erhålla 1,6 miljoner i stöd från Boverket för innovativt byggande av bostäder för unga för uppförande av ett modulhus på Nobelvägen Högskolan Gävle och för att utveckla ett kluster likt Silicon Valley och Kista. Intressenter är privata och kommunala bostadsbolag, byggindustri och högskolor och forskningsinstitut. Hyreshus byggs i fabrik utan hantverkare till halva kostnaden jämfört med SCB-snitt storstad.

Ljusbo Hyreshus AB söker riskkapital för uppförande av hyreshus för olika kategorier boende.

Gösta Sundberg vinner guldmedalj på världens största uppfinnarmässa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s