Innovativa lägenheter uppförs i Småland, Värmland och på Öland.

Söderhamn, 2018-10-10

PRESSMEDDELANDE

Ljusbo och trähusklusters mål lagra 1 miljon ton CO2 till 2030.

Värma och kyla fastigheter står för över fyrtio procent av världens utsläpp av koldioxid. Betong för åtta procent. Ljusbos hyreshus lösning att uppföra vackra klimatpositiva kooperativa hyresrätter i trä med marknadens lägsta hyra fick mer än tjugo kommuner att erbjuda mark.

I morgon torsdag presenteras de pilotkommuner som valts inom projekt Innovativ lägenhet, Vinnova startup. De första 70 lägenheterna baserat på prisbelönat patent hamnar i söder, forsknings- och utvecklingscenter i Gävleborg nära sågverk i nästa steg. Statsstöd finns för små lägenheter.

Moderbolaget har erhållit Innovativa medel från Boverket för klusterutveckling 100 000 lägenheter och lagra 1 miljon ton CO2 i trä.

 

KONTAKT. PRESSTRÄFF CLARION HOTEL GÄVLE 10/10 kl 15.

Gösta Sundberg

VD

Avdelning forskning och utveckling

0735 – 12 48 28

gosta.sundberg @ ljusbo.me

Ljusbo Hyreshus AB är ett svenskbaserat startup – bolag som leds av ett team med prisbelönat patent och bakgrund inom bl.a. forskning, energilagring, effektiv husproduktion och affärs- och klusterutveckling. Bolaget planerar i samarbete skog- och träindustri, finansiärer, leverantörer, entreprenörer samt fastighetsägare uppföra ett stort antal innovativa, klimatpositiva hyresrätter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s